Кошница
  • Вашата кошница е празна!

Политика за поверителност и бисквитки

Информация относно дружеството администратор на лични данни, което и обработва данните Ви:

"EЛПИ TPЕЙДИНГ" ЕООД е дружество, регистрирано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията с ЕИК 203427276, със седалище и адрес на управление: гр. Велико Търново, ул. "Стоян Михайловски" No 9, ап. магазин Б4, Тел: 0877222592; e-mail: infо @ sеxо.bg.

Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни

Комисия за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел. 02 915 3 518, website: www.cpdp.bg

"EЛПИ TRЕЙДИНГ" ЕООД (Наричано по-долу за краткост „Администратор“ или „Дружеството“) осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.

Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни

Чл. 1. Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на онлайн магазина sеxо.bg и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:

Изрично получено съгласие от Вас като клиент;
Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;
Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;
За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;
При предвидено задължение по закон;
Сключения между нас и Вас договор с цел да изпълним задълженията си по него;

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Чл. 2. (1) Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на онлайн магазина sexo.bg и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:
създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;
управление и изпълнение на Ваша заявка и изпълнение на сключен договор;
счетоводни цели;
статистически цели;
защита на информационната сигурност;
обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.
запазване на кореспонденция във връзка с направени поръчка, обработка на заявки, докладване на проблеми и др.
изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание;
уведомление за всичко, свързано с услугите/продуктите, които ползвате при нас;
установим и/или предотвратим незаконосъобразни действия или действия в противоречия с нашите условия за съответните услуги;

(2) Ние събираме и обработваме лични данни за имената на законния представител на юридическото лице – търговски партньор, с когото сключваме договор, за целите на индивидуализиране на страната по договора и изпълнението му.

(3) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:

законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
ограничение на целите на обработване;
съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;
точност и актуалност на данните;
ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
 цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(4) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:
-изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.

Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество
Чл. 3. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:

-Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Регистрацията и създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка от предоставянето на услугата и тя е достъпна в значителна степен и без създаването на профил чрез опцията „Поръчай като гост“.
-Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, "EЛПИ TPЕЙДИНГ" ЕООД счита, че не е необходимо провеждането на оценка на въздействието за настоящата операция за обработка на лични данни.
-Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. 
-Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиента. 

(2) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:

Ваши индивидуализиращи данни (електронна поща, име и др.)

Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и 3) за изпращане на информационен бюлетин.

Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на дадено от Вас изрично съгласие - чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

Данни за извършване на доставка (имена, телефон, адрес и др.)

Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба и доставка на закупените стоки.

Основание за обработка на личните Ви данни - С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

-Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за име, фамилия, телефонен номер.
-Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.
-Основания за обработка на данните: Вие сте предоставили изрично съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели - 6, ал. 1, б. (a) на GDPR в момента на регистрация в онлайн магазина. Предоставянето на тези данни, не е задължително за регистрация в онлайн магазина.

 (2) Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:
разкриват расов или етнически произход;
разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;
генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(3) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.

(4) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Срок на съхранение на личните ви данни

Чл. 4. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазин. След заличаване на профила ви, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).

(2) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.


Предаване на Вашите лични данни за обработване

Чл. 8. Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).

Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни

Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Чл. 9. (1) Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от Дружеството за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез попълване на формата в sexo.bg или чрез искане в свободен текст.

(2) Администраторът може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните, като поиска от Вас да въведете имейл адрес и парола за достъп до сайта на място в офиса на Дружеството пред наш служител.

(3) С оттегляне на съгласието за обработване на лични данни, които са задължителни за създаването и поддържане на профил в онлайн магазина, Вашият акаунт ще стане неактивен. Разбира се, Вие ще можете да разглеждате онлайн магазина и предлаганите продукти и да извършвате поръчки като гост или да направите нова регистрация.

Право на достъп

Чл. 10. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(3) Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.

(4) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

Право на коригиране или попълване

Чл. 11. Вие имате право да поискате от Администратора да:
коригира неточните лични данни, свързани с Вас;
да попълни непълните лични данни, свързани с Вас.

Право на изтриване („да бъдеш забравен“)

Чл. 12. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;
Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;
личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

-за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
-за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
-по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;
-за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
-за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) В случай на упражняване на правото Ви да бъдете забравени, Дружеството ще изтрие всички ваши данни, с изключение на следната информация:

-информация, която е необходима, за да удостовери, че правото ви да бъдете забравени е изпълнено – имейл, IP адрес;
-техническа информация за функционирането на онлайн магазина, която информация не може да се свърже по никакъв начин с вашата личност;

(4) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да предприемете следните стъпки:

-Да подадете заявка чрез формата в онлайн магазина;
-Да се легитимирате като притежател на акаунта и да потвърдите заявката в писмена форма;

Право на ограничаване

Чл. 13. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

-оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;
-обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;
-Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;
-Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

В случай на упражняване на правото Ви на ограничаване, Дружеството ще преустанови обработката вашите данни, но няма да премахне публикациите, които сте направили в онлайн магазина.

Право на преносимост

Чл. 14. Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете, след като се легитимирате пред Администратора:
- да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;
- да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

Право на получаване на информация

Чл. 15. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

Право на възражение

Чл. 16. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни

Чл. 17. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.

(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:
- е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
- е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
- уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

Лица, на които се предоставят личните ви данни

Чл. 18. За целите на обработване на личните Ви данни и предоставяне на услугата в пълната й функционалност и с оглед Вашите интереси, Администраторът може да предостави данните на следните лица, които са обработващи данни – виж списъка на обработващите данните. Посочените обработващи лични данни спазват всички изисквания за законност и сигурност при обработването и съхраняването на личните Ви данни.

Чл. 19. Администраторът не извършва трансфер на вашите данни към трети държави.

Чл. 20. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:

Комисия за защита на личните данни, гр. София 1592, адрес: бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2, тел. 02 915 3 518, www.cpdp.bg

Чл. 21. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени в сайта. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.

По всяко време може да оттеглите съгласието си, да направите "искане да бъда забравен", да поискате преносимост на личните си данни, искане за коригиране. За повече информация, тук.
 

Чл. 23 ОБРАБОТКА НА АНОНИМИЗИРАНИ ДАННИ
Ние обработваме Вашите данни за статически цели, това означава за анализи, в които резултатите са само обобщаващи и следователно данните са анонимни. Идентифицирането на конкретно лице от тази информация е невъзможно.
Вашите данни могат да бъдат и анонимизирани. Анонимизирането представлява алтернатива на изтриването на данните. При анонимизация, всички лични разпознаваеми елементи/ елементи, позволяващи идентифицирането Ви, се заличават необратимо. За анонимизирани данни няма нормативно задължение за изтриване, тъй като не представляват лични данни.

---

Политика за бисквитки
"EЛПИ TРEЙДИНГ" ЕOOД е дружество, регистрирано в Търговския регистър на Агенцията по вписванията с EИК 203427276, със седалище и адрес на управление: гр. Велико Търново, ул. "Стоян Михайловски" No 9, ап. магазин Б4,  използваме бисквитки или подобни инструменти на нашия сайт, за да подобрим неговото представяне и вашето преживяване. В настоящото сме се постарали да обясним как правим това в съответствие с всички приложим стандарти и законодателство в областта.

Настоящата Политика за бисквитките е свързана с Общите условия за ползване на услугите на  на sеxо.bg, но не е част от тях. Тя не регламентира права и задължения, а има за цел да обясни на потребителите  видовете технологии, които използваме, какво правят те и Вашия избор по отношение на тяхната употреба.

1. Какво представляват бисквитките?

Бисквитките са малки частици данни, които се изпращат до Вашия браузър от уеб сървър и се съхраняват на Вашето устройство, така че сайтът да може да разпознае Вашия компютър. Има два вида бисквитки – постоянни и временни („сесийни“) бисквитки. Повечето компании използват бисквитки на сайтовете си, за да подобрят използваемостта. Бисквитките не могат да навредят на Вашите файлове или да увеличат риска от вируси в компютъра Ви.

2. Как използваме бисквитки?

Използваме бисквитки с цел да направим нашата страница по-приятна и лесна за използване от Вас, да се улесни работата  чрез оптимизиране на съхранението на потребителски данни наред със запазване на Вашата анонимност, както и:

за да Ви идентифицираме, когато влезете в нашия онлайн магазин и да се гарантира, че това е валидно и оптимизирано за Вас и стандартите за безопасност са спазени.
да не забравяме, продукти, които сте добавили в кошницата.
за да може в сайта да се показват коректно наличностите на продукти, които можете да добавите към списъка за покупки в количката;
за анализ на данни, като например анализ на посещаемостта на нашата уеб страница.

Използваме следните видове бисквитки:

Задължителни бисквитки

Тези бисквитки са строго необходими, за да може сайтът да изпълнява своите функции и се съхраняват като файл на Вашия компютър или мобилно устройство за дълъг период от време. Използваме тези бисквитки за да установим автентичността на нашите потребители, когато те използват сайта, така че да можем да предоставим нашите услуги или за да можем да изпълняваме нашите Условия за ползване и да поддържаме сигурността на нашите услуги.

 
Сесийни бисквитки

Тези бисквитки се съхраняват временно в рамките на посещението Ви в нашата уеб страница на Вашия компютър или устройство, а след това биват заличени. Възможно е да използваме и сесийни бисквитки, например:

за да Ви позволим да се движите между отделните страници на нашия сайт, без да е необходимо отново да се логвате;
за да Ви разпознаваме, когато се връщате на нашия сайт, за да използвате услугите ни.

Бисквитки на трети страни:

Използваме и някои бисквитки на трети страни като част от нашите услуги. Тези бисквитки се управляват от съответните сайтове и не се контролират от нас. По-долу са изброени бисквитките на трети страни, които използваме, някои от които могат да бъдат изключени с помощта на общите настройки на Вашия браузър. За други е необходимо да посетите съответните сайтове и да следвате осигурените инструкции.

Използваме Doubleclick.net - за ремаркетинг и дисплейни реклами на Google;

Използваме Adwise - за ремаркетинг и дисплейни реклами на Adwise;

Използваме Google Analytics на Google - за да генерираме статистика за трафика на сайта и източниците на трафик.

Използваме Tawk.to - за лайв чат и оставяне на съобщения


Ако се притеснявате за рекламните бисквитки към трети страни генерирани от рекламодатели, можете да ги изключите от тук: https://www.youronlinechoices.com/bg/ или http://www.aboutads.info/choices/


3. Защита

Полагаме грижа за защита на Вашата лична информация от загуба, унищожаване, подправяне, манипулиране, неоторизиран достъп и неразрешено разкриване.

Можете сами да изберете дали да приемете бисквитките или не. Ако искате да знаете кога Вашият компютър получава бисквитка, можете да настроите браузъра си така, че той да Ви уведомява за това. Така имате възможност да приемете или откажете дадена бисквитка. Вашият компютър може да бъде настроен да отхвърля всички бисквитки.

ВАЖНО! Ако блокирате нашите бисквитки в браузъра си, не можете да използвате някои части от нашата уеб-страница или функциите, споменати по-горе не могат да бъдат гарантирани. Това може да доведе до невъзможност за използване на сайта. Ако поставите в браузъра си опция "Изтрий всички бисквитки", настройките на браузъра се заличават, когато затворите браузъра. Освен ако не пречи на използването на бисквитки в настройките на браузъра Ви, нашата система изпраща бисквитки, когато посетите този сайт. Повече за това можете да научите на aboutcookies.org.

Моля, обърнете внимание, че промените в браузъра Ви, с които се деактивира функцията за бисквитки, ще попречат на част от нашия сайт да функционира правилно, включително и за функциите „вход“.


4. Връзки към други сайтове

На страницата на Техномаркет България ЕАД има препратки (така наречените "връзки"), които могат да доведат до други уеб сайтовете, несвързани с нас. За тяхното съдържание и стратегии за защита на данните не носим отговорност.

 

5. Съдържат ли бисквитките лична информация?

Личната информация, която се акумулира чрез бисквитките, може да бъде използвана само за извършване на определени операции за потребителя. Такава информация се криптира по начин, който прави достъпа до нея от неоторизирани лица невъзможен.

6. Изтриването на бисквитки

По правило апликациите, използвани за сърфиране в уебсайтове, позволяват запазването на бисквитки по подразбиране. Тази настройка може да бъде променена, така че автоматичното запаметяване на бисквитки да бъде блокирано в уеб браузъра или потребителят да бъде информиран всеки път, преди бисквитките да бъдат запаметени на компютъра. Детайлна информация за различните начини за работа с бисквитки може да бъде открита в настройките на апликацията (уеб браузърът). Ограничаването на бисквитките може да се отрази на някои функционалности на уебсайта.

Всички бъдещи промени в нашата Политика за бисквитките ще бъдат публикувани на страницата на sexo.bg. Всички промени влизат в сила незабавно. Тази политика за бисквитки е осъвременена за последен път на 13.04.2020